Van Hooijdonk voorspelt problemen: 'Hij zou lastig kunnen krijgen bij Feyenoord'

Van Hooijdonk voorspelt problemen: 'Hij zou lastig kunnen krijgen bij Feyenoord'

08-08-2022 10:50
101

Pierre van Hooijdonk denkt dat Orkun Kökcü het 'best wel lastig kan krijgen' als hij deze zomer bij Feyenoord blijft. De Rotterdammers haalden meerdere versterkingen voor het middenveld, waardoor Pi-Air zich afvraagt of Kökcü zich weer in de basis kan spelen.

Afgelopen weekend was Kökcü tegen Vitesse niet van de partij vanwege een blessure. Het middenveld met Sebastian Szymański, Quinten Timber en Fredrik Aursnes maakte een sterke indruk. "Hij zou het best wel lastig kunnen krijgen", zegt Van Hooijdonk over Kökcü bij Studio Voetbal. "Het is wel erg verrassend dat Feyenoord helemaal is leeggekocht na een heel goed seizoen, maar dat degene die het supergoed zou doen nog bij Feyenoord zit."

"Hij heeft een redelijk seizoen gehad", gaat Van Hooijdonk verder. "Ik vond het niet super. De euforie die ik afgelopen seizoen vaak hoorde, heb ik niet herkend buiten een fase net na de winterstop. Kökcü deed heel goed mee, maar was niet iemand waarvan ik dacht: als je die weghaalt, dan stort Feyenoord in elkaar." Van Hooijdonk twijfelt of Kökcü terug zal keren in de basis bij Feyenoord. "Als dit is wat Szymański kan brengen..."

De oud-spits concludeert dat er 'blijkbaar niet zo veel interesse is voor Kökcü als iedereen verwachtte'. Rafael van der Vaart haakt in op die woorden. "Misschien heeft hij voor zichzelf bedacht dat hij niet naar een Leeds United wil gaan", doelt de voormalig international op de transfer van Luis Sinisterra. "Misschien wil hij nog wachten op een stap veel hogerop. Nou, dan vind ik Feyenoord een waanzinnige club om bij te blijven."