'Barcelona zet in op 2023-comeback Messi, Argentijn wil ook terug naar Camp Nou'

8 augustus om 11:24
Laatste update: 8 augustus om 11:29

De kans is aanwezig dat Lionel Messi over een jaar weer bij FC Barcelona voetbalt, meldt het Catalaanse TV3. De gesprekken tussen club en speler zouden een paar maanden geleden al opgestart zijn. Messi droomt ervan om zijn carrière af te sluiten bij zijn jeugdliefde, terwijl Barça ook vurig hoopt op een hereniging.

Messi nam in de zomer van 2021 in tranen afscheid van Barça, omdat de club financieel niet in staat was om zijn contract te verlengen. Nu is de Argentijn begonnen aan zijn tweede seizoen bij Paris Saint-Germain. TV3 weet dat Messi nog steeds 'verliefd' is op Barcelona. De 162-voudig international zou zijn loopbaan zelfs af willen sluiten bij de Spaanse grootmacht. In de afgelopen jaren werd gemeld dat Messi zijn laatste jaren als voetballer wilde doorbrengen in de MLS, maar volgens TV3 is dat nu niet meer aan de orde.

Trainer Xavi en president Joan Laporta maakten al duidelijk dat ze openstaan voor een terugkeer van Messi. Barça gaat een poging wagen om de superster in de zomer van 2023 weer terug te halen. Dan loopt het contract van Messi bij PSG namelijk ten einde. In principe heeft de routinier ook nog geld tegoed van Barcelona door het inleveren van salaris in de afgelopen seizoenen. De Catalaanse club zou Messi dat geld kunnen terug kunnen geven, als hij terugkeert.

Sinds de 35-jarige linkspoot vertrok uit Camp Nou, wordt er in het geruchtencircuit al gesproken over een comeback. In zijn eerste seizoen bij PSG haalde Messi niet altijd zijn oude niveau. De Zuid-Amerikaan is wel goed begonnen aan de nieuwe voetbaljaargang, met onder meer een prachtige goal tegen Clermont Foot. Na dat duel was Messi weer even te vinden op Catalaanse bodem.