Schulz beschuldigd van mishandeling zwangere ex: 'Schokkend voor Dortmund'

Schulz beschuldigd van mishandeling zwangere ex: 'Schokkend voor Dortmund'

08-08-2022 11:52 Laatste update: 12:04
60

Borussia Dortmund-back Nico Schulz wordt beschuldigd van het mishandelen van zijn ex-partner, die op dat moment zwanger was. De 29-jarige Duitser zou meerdere keren in de buik van de vrouw hebben geschopt. Schulz wordt strafrechtelijk vervolgd, maar hij ontkent de aantijging. Borussia Dortmund heeft ook gereageerd op de situatie.

Media als BILD maken melding van de situatie in het privéleven van Schulz. De Duitse krant deelde een chatgesprek van Schulz met de buitenwereld, waarin hij de mishandeling zou hebben toegegeven en zijn verontschuldigingen aanbiedt. Ook kwamen er foto's van de ex-vriendin van de verdediger naar buiten, waarin haar verwondingen te zien zijn.

Schulz ontkent dat hij zijn ex heeft mishandeld, zo deelt BVB in een statement. 'Nico Schulz heeft ons laten weten dat hij zich tegen deze aantijgingen zal verdedigen met hulp van een advocaat. De aantijgingen, waarvan Borussia Dortmund pas op de hoogte was toen ze in de media kwamen, wegen enorm zwaar en zijn schokkend voor BVB. Borussia Dortmund neemt het zeer serieus en distantieert zich van elke vorm van geweld.'

Dortmund kan echter nog geen disciplinaire maatregelen nemen tegen Schulz, omdat het strafrechtelijke proces zich in een relatief pril stadium bevindt. De Duits international was echter niet van de partij bij de eerste BVB-wedstrijd van het seizoen, tegen Bayer Leverkusen.