Mendes da Silva twee weken langer vast: 'Meerdere aanhoudingen niet uitgesloten'

Mendes da Silva twee weken langer vast: 'Meerdere aanhoudingen niet uitgesloten'

08-08-2022 16:25
82

David Mendes da Silva blijft veertien dagen langer vastzitten. De oud-speler van onder meer AZ en Sparta Rotterdam werd vorige week op zijn verjaardag aangehouden wegens verdenking van betrokkenheid bij de invoer van en handel in verdovende middelen.

De rechter-commissaris van de rechtbank Rotterdam heeft maandagmiddag besloten dat Mendes da Silva voorlopig vast blijft zitten. "Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten", vertelt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan De Telegraaf. De veertigjarige Mendes da Silva werd afgelopen donderdag gearresteerd in Barendrecht. De recherche vermoedt dat hij op de hoogte was van het onderzoek en mogelijk wilde vluchten.

Naast zijn mogelijke betrokkenheid in het criminele circuit, wordt de zevenvoudig Oranje-international ook verdacht in de zaak rond de malafide illegale goksite Edobet. Daarvoor kwam de naam van Mendes da Silva naar voren in een onderzoek naar grootschalige cocaïnehandel. De recherche zou hem op het spoor zijn gekomen, nadat hij de laatste weken grote bedragen losgeld opnam. 

Wanneer Mendes da Silva schuldig wordt bevonden, hangt hem een jarenlange celstraf boven het hoofd.