'Ik voelde me in Dubai geen voetballer, had het idee dat ik daar op vakantie was'

'Ik voelde me in Dubai geen voetballer, had het idee dat ik daar op vakantie was'

08-08-2022 20:20 Laatste update: 21:54
31

Karim El Ahmadi stopte deze zomer officieel met voetballen en blikt terug op een bewogen loopbaan. De 37-jarige Marokkaan laat in een interview met de NOS weten dat hij niet altijd een toptijd heeft gehad als voetballer.

Als El Ahmadi een van de mooiste momenten uit zijn carrière moet kiezen, dan hoeft hij niet lang na te denken. "Toen we met Feyenoord kampioen werden, was het natuurlijk prachtig. Maar je hebt nu pas door wat je bij de fans hebt losgemaakt. Dat jaar zal nooit vergeten worden. Voor mij was het ook een topseizoen, mede doordat ik werd uitgeroepen tot beste speler van Nederland", vertelt de oud-middenvelder. Zijn mooiste wedstrijd kiest hij ook zonder moeite. "Dat is het kampioensduel tegen Heracles Almelo. Die energie, vreugde en emotie in het stadion. Dat had ik nog niet vaak meegemaakt."

Wedden

Meer odds

El Ahmadi heeft ook veel geleerd van het half jaar dat hij in Dubai speelde (2011). "Ik voelde me daar geen voetballer. Ik had meer het idee dat ik op vakantie was. We trainden om half acht in de avond en in de ochtend ging ik naar de gym. De rest van de dag ging ik aan het zwembad liggen en wachten op de training. Dat half jaar heeft wel echt mijn ogen geopend."

Qua trainers leerde El Ahmadi het meeste van Fred Rutten en Erik ten Hag. "Ten Hag heeft me overtuigd om bij FC Twente te blijven in een tijd dat ik weinig speelde bij de club. Hij was cruciaal voor mijn loopbaan daar. Bij Fred Rutten had ik altijd een speciaal gevoel. Hij lette echt overal op. Dat heb ik bij geen enkele andere trainer gezien."