Ajax lost defensieve problemen op: 'Sánchez een heel ander type dan Mazraoui'

Ajax lost defensieve problemen op: 'Sánchez een heel ander type dan Mazraoui'

09-08-2022 06:46 Laatste update: 07:34
61

Jorge Sánchez wordt spoedig gepresenteerd door Ajax. De 24-jarige rechtsback moet de naar Bayern München vertrokken Noussair Mazraoui opvolgen, al is hij volgens Hans Westerhof een ander type verdediger.

Sánchez, 21-voudig international van Mexico, komt over van Club América. Westerhof was deze eeuw in drie periodes werkzaam in Mexico en kent de vleugelverdediger goed. "Ik vind Sánchez wel een heel ander type dan Mazraoui", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Sánchez vind ik verdedigend heel sterk. Hij is ook heel leergierig."

De aanwinst zal met Devyne Rensch moeten uitvechten wie de nieuwe rechtsback bij de Amsterdammers wordt. Daniel Reyes, een Mexicaanse journalist die in Nederland verblijft, vermoedt dat Sánchez net als landgenoot Edson Álvarez aanpassingstijd nodig heeft. "Dat moet iedere Mexicaanse speler doen die in Nederland arriveert. Ook aan de stijl van Ajax. Daar hoort bij dat hij aanvalt. En Sánchez is een vechter, een speler die beter verdedigt dan aanvalt. In Amsterdam moet hij dat gaan ontwikkelen."