'Ik had vier van dit soort eigen goals willen maken om deze blessure te voorkomen'

'Ik had vier van dit soort eigen goals willen maken om deze blessure te voorkomen'

09-08-2022 10:58
27

Een horrorscenario kwam zaterdagavond uit voor Maikel Kieftenbeld tijdens zijn Eredivisie-rentree. De FC Emmen-middenvelder maakte tegen PSV een knullig eigen doelpunt en scheurde voor de tweede keer in zijn loopbaan zijn kruisband af. Kieftenbeld noemt het 'een regelrechte nachtmerrie'.

In de slotfase van het duel kwam de middenvelder in botsing met PSV-debutant Sávio. "Eigenlijk wist ik al wel meteen dat het foute boel was", zegt Kieftenbeld tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik hoorde het kraken en barstte meteen van de pijn. Dan weet je wel hoe laat het is." Als speler van Birmingham City overkwam hem drie jaar geleden hetzelfde. "Echt, dit komt zo ongelooflijk hard aan. Een nachtmerrie, dat is het. Een regelrechte nachtmerrie."

Kieftenbeld vraagt zich nog altijd af waarom juist hém dit nogmaals heeft moeten overkomen. "Zo van: waarom stond ik precies op die plek? Waarom floot de scheidsrechter verdorie nou niet tien seconden eerder af? Alleen: je kwelt jezelf er alleen maar mee. Je kúnt niemand wat verwijten. Die jongen van PSV niet, jezelf niet, niemand niet. Het is gewoon botte pech wat me is overkomen."

De middenvelder begrijpt dat er gelachen wordt om zijn eigen goal. Zelf heeft hij daar even geen boodschap aan. "Ik kan goed begrijpen dat die goal er wat onhandig uit zag", zegt hij. "Maar, geloof me, ik had bij wijze van spreken wel vier van dat soort eigen doelpunten willen maken als ik daarmee deze blessure had voorkomen. Viel er tenminste nog wat te lachen."