'Memphis nadert transfer en hoopt Barcelona-contract te kunnen verscheuren'

9 augustus om 18:14

Het vertrek van Memphis Depay bij FC Barcelona is een stap dichterbij gekomen. De gesprekken met Juventus gaan de goede kant op, melden Italiaanse media. Volgens transferexpert Fabrizio Romano moet er nog wel veel gebeuren.

Memphis wordt gelinkt aan Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur en Manchester United, terwijl volgens het Eindhovens Dagblad ook Galatasaray in de markt is, maar Juventus heeft op dit moment de beste papieren voor zijn komst. De Italianen geven de laatste dagen plankgas. De gesprekken verlopen 'positief', klinkt het.

Volgens Romano is Juventus inderdaad de grote favoriet om Memphis binnen te halen. Van een naderende done deal is echter nog geen sprake: contractontbinding bij Barcelona moet naar verluidt de eerste stap zijn. Barça hoopt twintig miljoen euro te beuren, maar Memphis en zijn advocaten sturen aan op een transfervrije exit.

Memphis moest vorige week zijn rugnummer 9 inleveren bij Robert Lewandowski. In de zomer van 2021 kwam de Oranje-vedette (28) transfervrij over van Olympique Lyon en besloot hij akkoord te gaan met een salarisverlaging om Barcelona financieel tegemoet te komen. Ondanks een aantal blessures werd hij clubtopscorer met elf goals.