Zes conclusies: PSV pakt eerste miljoenen na Wonder van Eindhoven

Zes conclusies: PSV pakt eerste miljoenen na Wonder van Eindhoven

10-08-2022 00:00 Laatste update: 00:04
193 Reacties
Author profile picture

Ruben Winkels

PSV leek dood en begraven, maar in een kolkend Philips Stadion werd AS Monaco in de verlenging toch nog verslagen (3-2). VoetbalPrimeur trekt zes conclusies na een meeslepende avond in Eindhoven.

Het Wonder van Eindhoven
Hoe PSV deze avond heeft overleefd, mag Joost weten. De Eindhovenaren speelde ondermaats en werden in grote delen van de wedstrijd dolgedraaid door het dominante AS Monaco, maar het resultaat was géén roemloze uitschakeling. Nee, de onverzettelijke ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij toonde karakter, scoorde in de verlenging en houdt zicht op het grote doel: de groepsfase van de Champions League.

Het hoofd van Luuk de Jong
Hij is misschien wel de beste kopper van Europa, maar 199 minuten lang gaven de Monaco-verdedigers hem geen enkele kans om zijn specialiteit te tonen. Dinsdagavond was het hoofd van De Jong voor het eerst sinds zijn terugkeer goud waard voor PSV. Zo, zó belangrijk.

Twaalfde man
Het is misschien een cliché, maar de twaalfde man sleepte PSV erdoorheen. De Europese sfeer in het Philips Stadion bleef, ook toen Monaco op voorsprong kwam en het bibberen en zweten was. De enorme vreugde-explosie na het laatste fluitsignaal zullen de spelers op het veld en de extatische supporters op de tribune niet snel meer vergeten.

Geen goede avond voor Til
De grote dissonant was, net als vorige week, Guus Til. De aanvallende middenvelder kwam op alle fronten tekort, kreeg veel hoeken van het veld te zien en werd in de tweede helft uit zijn lijden verlost. PSV zit ruim in de middenvelders, dus Til zal zich zorgen moeten maken.

Miljoenen voor PSV
Door de overwinning rinkelt de kassa in Eindhoven: PSV verdient vijf miljoen euro met het bereiken van de play-offs en maakt kans op de jackpot van 35 miljoen euro, die valt als het hoofdtoernooi van de Champions League wordt bereikt.

Next up: Rangers FC
Om het felbegeerde Champions League te bemachtigen, moet PSV afrekenen met Rangers FC (dinsdag 16 augustus in Glasgow, woensdag 24 augustus in Eindhoven). De verliezend Europa League-finalist draaide dinsdagavond onder leiding van Giovanni van Bronckhorst op het eigen Ibrox een 0-2 achterstand uit de eerste wedstrijd om en ontdeden zich met 3-0 van de Belgische stuntploeg Union Sint-Gillis. In 2010 was Rangers voor het laatst actief in de Champions League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s