'Het WK spookt door mijn hoofd sinds ik ben geselecteerd voor Oranje, ja'

10 augustus om 10:42

De droom van Vincent Janssen om met het Nederlands elftal naar het WK te gaan, is springlevend. Bij Royal Antwerp FC hoopt hij zich in de definitieve selectie te spelen.

Janssen werd in mei uit het niets opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal, terwijl hij net was begonnen aan zijn vakantie op de Bahama's. "In zo'n geval kan je twee dingen doen: erover gaan nadenken, of er even een uur van versteld staan, om vervolgens te gaan trainen. Ik heb gewoon de knop omgezet en ben lekker aan de gang gegaan tijdens die vakantie. Genieten én trainen", vertelt hij in een interview met Voetbal International.

Vlak voor zijn bruiloft en reis naar Nederland, sprak Janssen met Van Gaal. Het was een 'open en eerlijk gesprek'. "Hij vertelde me wat hij van me verwachtte. Vervolgens heb ik geprobeerd dat zo goed mogelijk uit te voeren. Mijn mening is dat het wel oké ging tijdens de training en de wedstrijd die ik heb mogen spelen." Ook Van Gaal was positief. "Dat de bondscoach tevreden was, vond ik leuk om te horen. Maar meer dan dat is het ook niet."

Nu hoopt Janssen zich bij Antwerp in de WK-selectie van Oranje te spelen. "Natuurlijk spookt Qatar door mijn hoofd sinds ik ben geselecteerd, ja. Het lijkt me logisch dat je er dan aan gaat denken. Maar ook weer niet te veel. Nu is het aan mezelf. Er zijn heel veel spelers die naar Qatar willen, ik wil ook. Ik ga het laten zien. Als ik goed presteer, gaat het goed met de club en goed met mezelf. Daarna moet de bondscoach bepalen of het goed genoeg is voor een WK-selectie."