Goed nieuws voor AZ in aanloop naar duel met Dundee: tweetal spelers sluit aan

Goed nieuws voor AZ in aanloop naar duel met Dundee: tweetal spelers sluit aan

10-08-2022 17:21 Laatste update: 18:28
58

Zowel Yukinari Sugawara als Riechedly Bazoer is opgenomen in de selectie van AZ voor het duel met Dundee United. De Alkmaarders moeten in eigen huis een 1-0 achterstand wegpoetsen, alleen dan plaatst het zich voor de volgende ronde van de Conference League-kwalificatie.

De 21-jarige Sugawara miste de voorbereiding van de Alkmaarders. De Japanner kampte met een knieblessure. De eerste twee officiele wedstrijden van dit seizoen, tegen respectievelijk Dundee (1-0 nederlaag) en Go Ahead Eagles (2-0 winst), koos trainer Pascal Jansen voor Pantelis Hatzidiakos als rechtsback. 

Ook Bazoer maakt deel uit van de groep. De 25-jarige verdediger annex middenvelder verraste door op 1 augustus een contract tot 2025 te tekenen in Alkmaar. De oud-speler van onder meer Ajax en Porto moest vorige week vanaf de kant toekijken vanwege ziekte. 

Wil AZ donderdag winnen van de Schotten, dan zal het uit een ander vaatje moeten tappen dan in het uitduel. Daar wist AZ weinig kansen te creëren tegen een fel Dundee. De aftrap van de return is om 21.00 uur.