Lewandowski dolgelukkig in Barcelona: Voel me als een kind in een snoepwinkel

Lewandowski dolgelukkig in Barcelona: "Voel me als een kind in een snoepwinkel"

10-08-2022 17:53 Laatste update: 18:25
81

Robert Lewandowski heeft het heel erg naar zijn zin bij FC Barcelona. De Poolse topspits koos deze zomer voor een nieuwe uitdaging in Spanje, iets waar hij naar eigen zeggen behoefte aan had.

"Ik was echt toe aan een nieuwe uitdaging na zoveel jaren in Duitsland bij Borussia Dortmund en Bayern München. Nu ik hier ben voel ik me als een kind in een snoepwinkel. Ik sta elke ochtend op en besef me dan dat ik op een nieuwe plek ben. Het is geweldig om speler van Barcelona te zijn", aldus Lewandowski in gesprek met Meczyki

Lewandowski, die afgelopen zondag in het oefenduel met UNAM Pumas (6-0) al na drie minuten scoorde, is apetrots om te mogen spelen in Camp Nou. "Duizenden mensen kwamen voor mijn presentatie naar het stadion. Dat zal ik nooit vergeten. Ik ben zo ongelooflijk dankbaar daarvoor."

De topschutter werkte in het verleden bij Bayern München met Pep Guardiola, die als trainer van Barcelona bekend werd met een kenmerkende stijl van voetballen. Lewandoski heeft dan ook een goed idee welke voetbalfilosofie zijn huidige werkgever uit wil dragen. "Ik heb die filosofie echt tot me genomen toen ik met Pep werkte. Ik heb er ook met Xavi over gesproken toen ik hier kwam. Werken met Pep heeft me voorbereid op deze stap."

Komende zaterdag begint Barcelona aan het nieuwe La Liga-seizoen. Dan ontvangt het Ray Vallecano. De aftrap van dat duel is om 21.00 uur.