'Christensen en Kessie kunnen Barcelona pijn doen met clausule in hun contract'

'Christensen en Kessie kunnen Barcelona pijn doen met clausule in hun contract'

10-08-2022 19:24 Laatste update: 19:33
51

Zomeraanwinsten Franck Kessie en Andreas Christensen mogen Barcelona gratis verlaten als ze niet voor de wedstrijd van aankomende zaterdag zijn ingeschreven voor de competitie. Dat melden verschillende bronnen aan ESPN.

Eerder deze zomer tekenden beide spelers een contract in Spanje, waar ze deze clausule in lieten opnemen. Reden voor deze voorwaarde zijn de geldproblemen bij Barcelona. De club moet flink besparen op de salarislast om aanwinsten in te kunnen schrijven voor La Liga. De president van Barcelona, Joan Laporta, benadrukte al meermaals dat er geen enkele reden tot paniek is en dat de club optimistisch is dat alle aankopen kunnen worden ingeschreven. Een oplossing is er echter nog niet.

Barcelona is al de hele zomer bezig om geld vrij te maken, zodat alle nieuwe spelers ingeschreven kunnen worden voor de competitie. Naast Kessie en Christensen werden ook Robert Lewandowski, Jules Koundé en Raphinha aangetrokken. Zaterdag begint Barcelona het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano. Nog geen enkele nieuwe speler is op dit moment ingeschreven voor de competitiestart. Mocht dit ook niet gebeuren, dan kunnen Kessie en Christensen dus transfervrij de deur uit lopen. 

De Catalanen willen op verschillende manieren nog meer besparen. Zo is de club bezig om een hoop spelers te vragen of ze salaris willen inleveren. Gerard Piqué en Sergio Busquets staan hierbij hoog op het lijstje. De routiniers leverden vorige zomer ook al geld in om nieuwe aanwinsten in te kunnen schrijven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie