'Feyenoord nadert akkoord met Praag na miljoenenbod op Hancko'

'Feyenoord nadert akkoord met Praag na miljoenenbod op Hancko'

10-08-2022 19:26
103

Feyenoord heeft een miljoenenbod neergelegd bij Sparta Praag voor Dávid Hancko. De Rotterdammers willen zes miljoen euro betalen voor de 24-jarige Slowaakse verdediger, meldt de Tsjechische journalist Ludek Mádl.

Een voorstel van vijf miljoen van Feyenoord bleek eerder niet genoeg, maar nu is een akkoord wel nabij. Hancko moet de elfde zomerversterking worden van de Nederlandse topclub. Eerder werd onder meer een recordbedrag betaald voor Quinten Timber. Als de mandekker tekent, komen de totale uitgaven in De Kuip op bijna 26 miljoen euro te liggen. Er is echter ook voor 56 miljoen euro verkocht. 

Hancko is bij Feyenoord de beoogde opvolger van Marcos Senesi. Hij zal de concurrentie moeten aangaan met een andere nieuweling, Jacob Rasmussen. Hancko is op dit moment aanvoerder bij Sparta Praag en 1908.nl meldde al eerder de interesse van Feyenoord in de negentienvoudig Slowaaks international. Hancko zelf is erg te spreken over een eventuele transfer naar Rotterdam.

Hancko speelt sinds 2019 voor de Tsjechische topclub, die hem na een huurperiode definitief overnam van Fiorentina. In Italië wist hij niet door te breken.