Real Madrid verslaat Frankfurt in Europese Super Cup en verovert eerste prijs

10 augustus om 22:53
Laatste update: 10 augustus om 22:56

Real Madrid heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen veroverd. De Champions League-winnaar was in de strijd om de Europese Super Cup duidelijk te sterk voor Eintracht Frankfurt: 2-0.

De Duitsers legden een paar maanden geleden knap beslag op de Europa League door Rangers FC te verslaan. Real Madrid was duidelijk van een andere orde. Thibaut Courtois moest na een klein kwartier wel redden toen Daichi Kamada voor hem opdook, maar daarna nam de Spaanse grootmacht het initiatief. Vinícius was heel dicht bij de 1-0 na een snelle aanval, maar Tuta schoot zijn doelman Kevin Trapp te hulp voor de doellijn.

Beide teams maakten er een beetje een zomeravondpartij van, maar Real bleef de betere en na 37 minuten opende David Alaba alsnog de score. De Oostenrijker kreeg de bal voor zijn voeten na een hoekschop en kon eenvoudig afronden. Na een fraaie pass van Toni Kroos schoot Benzema naast, waardoor Frankfurt voor rust verdere schade bleef bespaard.

In de tweede helft kwam onder meer Mario Götze in het veld bij Frankfurt. Namens Real was Casemiro echter het dichtst bij een doelpunt. De Braziliaan schoot hard op de lat. Uiteindelijk gooide Karim Benzema het duel in het slot. De Franse superspits schoot in één keer raak op aangeven van Vinícius. Frankfurt probeerde het wel, maar kon Real eigenlijk niet in verlegenheid brengen.

Real Madrid legt daardoor voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis beslag op de Europese Super Cup. De Koninklijke is nu samen met FC Barcelona en AC Milan recordhouder. Ook voor Benzema was er een mijlpaal. Hij maakte zijn 324ste officiële doelpunt voor Real, waarmee hij Raúl passeert op de eeuwige topscorerslijst en alleen nog Cristiano Ronaldo (450) voor zich hoeft te dulden.