Vilhena heeft zin in Italiaans voetbalavontuur: Ik wil zien hoe de Serie A is

Vilhena heeft zin in Italiaans voetbalavontuur: "Ik wil zien hoe de Serie A is"

11-08-2022 12:04 Laatste update: 12:13
56

Tonny Vilhena is erg blij met zijn overstap naar het Italiaanse Salernitana. De middenvelder hoopt komend weekend op minuten tegen landgenoten én AS Roma-spelers Rick Karsdorp en Georginio Wijnaldum.

"Het zou leuk zijn. Ik heb geen wedstrijden gespeeld in de voorbereiding, dus het is afwachten. Misschien een invalbeurt. Ik ben conditioneel altijd wel in orde, maar het is lekker als je wat wedstrijden in de benen hebt", aldus Vilhena in gesprek met het Algemeen Dagblad

De oud-speler van Feyenoord speelde de tweede helft van afgelopen seizoen bij Espanyol, dat hem huurde van FK Krasnodar. De Spaanse club had ook een optie tot koop en wilde deze graag lichten. Vilhena daarentegen wilde vertrekken. "De club wilde mij graag houden en lichtte de optie, maar ik had al aangegeven andere plannen te hebben. Ik wilde weg. Gelukkig is alles opgelost en ga ik in de Serie A spelen."

Salernitana vocht vorig seizoen lang tegen degradatie. Vilhena hoopt dit jaar snel een einde te maken aan eventuele degradatiezorgen. "Laten we hopen dat we snel zeker zijn van lijfsbehoud. Deze club wil vooruit en ik hoor goede verhalen over de trainer. Ik wil lekker voetballen en zien hoe het is om in de Serie A te spelen."