'Timber was buitencategorie, je zit beetje te wachten tot het een keer fout gaat'

'Timber was buitencategorie, je zit beetje te wachten tot het een keer fout gaat'

11-08-2022 14:56
123

Kees Kwakman vindt dat Jurriën Timber verkozen moet worden tot Speler van het Jaar in de Eredivisie. De ESPN-analist is onder de indruk van de ontwikkeling van de verdediger van Ajax.

ESPN maakte woensdag bekend dat Timber is genomineerd, samen met oud-ploeggenoot Noussair Mazraoui, PSV-aanvaller Cody Gakpo en de inmiddels bij Feyenoord vertrokken Luis Sinisterra. "Timber was echt van de buitencategorie", oordeelt Kwakman bij Voetbalpraat. "Hij doet alles met zoveel gemak. Natuurlijk, die andere drie jongens ook, dus het is heel lastig. Maar Ajax is natuurlijk ook kampioen geworden en de club heeft een hele goede reeks gehad met weinig tegengoals."

Dat had Ajax volgens Kwakman mede te danken aan Timber. "Ik vond hem als verdediger echt geweldig. Het ziet er zo makkelijk uit bij hem. Je zit een beetje te wachten van: wanneer gaat het een keer fout? Maar eigenlijk is dat nog niet gebeurd." Wel kan de Volendammer zich nog de treffer van Darwin Núñez tegen de Amsterdammers herinneren. "Maar dat hij raak kopt heeft voor de rest niets te maken met dat Timber te makkelijk of te nonchalant is. Het ziet er zó gemakkelijk uit."

"Daarnaast beheerst hij zo veel facetten van het verdedigen én van het voetballen. Zijn lengte is misschien het enige wat hij niet heeft, maar hij heeft daarnaast heel veel wél", aldus Kwakman.