'Na FC Twente wil ik alsnog naar Premier League, in Engeland ligt mijn toekomst'

'Na FC Twente wil ik alsnog naar Premier League, in Engeland ligt mijn toekomst'

11-08-2022 20:17
31

Julio Pleguezuelo speelt al vier jaar bij FC Twente, maar naar eigen zeggen ligt zijn toekomst in Engeland. Het gezin van de Spaanse verdediger is daar nog steeds woonachtig, terwijl Pleguezuelo zelf houdt van het Engelse voetbal.

In de zomer van 2019 pikte Twente Pleguezuelo op bij Arsenal. "Ik had nooit gedacht dat ik hier zo lang zou blijven", stelt de stopper in gesprek met Voetbal International. "Twee jaar, misschien drie, maximaal. Twente leek me een mooi tussenstation in mijn loopbaan. Maar het is zoveel meer dan dat geworden. Ik heb hier het voetbalgeluk gevonden."

Toch wil Pleguezuelo niet voor eeuwig in Enschede blijven voetballen. Zijn gezin woont nog in Engeland en daar ligt ook de toekomst van de voormalig jeugdinternational. "Mijn vriendin en ik hebben net een huis gekocht in Noordoost-Londen, niet ver van het stadion van West Ham United. Het is een prachtige stad, ik heb er zoveel vrienden. Sinds de dag dat ik Arsenal verliet, is mijn ambitie terug te keren in Engeland."

"Na Twente wil ik alsnog naar de Premier League, eventueel via het Championship", gaat Pleguezuelo verder. "Spanje zit niet echt in mijn gedachten. Ik kan best voetballen, maar houd meer van fysiek, stevig spel. Engeland past me beter. Daar ligt mijn toekomst, sportief en privé."