'Gevoel dat ik eerste rechtsback kon worden bij PSV, maar trainer zei iets anders'

'Gevoel dat ik eerste rechtsback kon worden bij PSV, maar trainer zei iets anders'

11 augustus - 21:06
65

Shurandy Sambo had het gevoel dat hij dit seizoen de eerste rechtsback van PSV kon gaan worden. Toen de twintigjarige verdediger een andere boodschap kreeg, besloot hij om zijn heil elders te zoeken. Nu speelt Sambo op huurbasis bij Sparta Rotterdam, mede dankzij Denzel Dumfries.

Sambo was vrijwel het hele vorige seizoen uitgeschakeld met een blessure, maar de jeugdinternational draaide een goede voorbereiding in Eindhoven. "Ik had het gevoel dat ik eerste rechtsback kon gaan worden, maar uiteindelijk gaf de trainer toch aan dat de plekken al bezet waren", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Toen heb ik zelf ook de keuze gemaakt: liever ergens anders minuten maken dan tweede rechtsback zijn."

"Nu ben ik bij Sparta om de club te helpen naar mooie resultaten. Het is voor mij een tussenstap om mezelf te laten zien en hopelijk terug te keren naar PSV, om daar eerste rechtsback te worden." Sambo won bij Dumfries advies over Sparta in. "Hij vertelde me dat hier goede mensen rondlopen. Ik heb hem gesproken, maar ook Nigel Thomas en Omar Rekik."

Sparta heeft na dit seizoen de optie om Sambo voor een half miljoen euro definitief over te nemen. PSV kan de koopoptie echter ook blokkeren. Sambo wacht nog op zijn officiële debuut voor Sparta. De Rotterdammers spelen zondag thuis tegen AZ.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie