Opnieuw succes voor Van Bommel: Royal Antwerp kan Conference League ruiken

Opnieuw succes voor Van Bommel: Royal Antwerp kan Conference League ruiken

11 augustus - 21:43
21

Mark van Bommel is nog altijd goed op dreef bij Royal Antwerp. Met invaller Vincent Janssen wisten de Belgen opnieuw te winnen van Lillestrøm SK, waardoor de play-offs van de Conference League bereikt zijn.

Van Bommel was in zijn eerste zes duels als Antwerp-coach nog ongeslagen. Dat kwam ook door de overwinning in de heenwedstrijd op Lillestrøm: in Noorwegen werd het 1-3. Eigenlijk was het tweeluik in België al snel beslist: na elf minuten zette nieuwkomer Anthony Valencia de ploeg van Van Bommel namelijk al op voorsprong.

Lillestrøm moest daardoor drie keer scoren om een verlenging uit het vuur te kunnen slepen. In de tweede helft werd er nog een goal gemaakt, maar opnieuw door Antwerp. Janssen stond tien minuten in het veld en zag zijn uithaal gekraakt worden. Birger Verstraete was echter alert en maakte de 2-0.

Dat was ook de einduitslag. Antwerp moet daardoor nog één voorronde overleven om het hoofdtoernooi van de Conference League te behalen. In de play-offs wacht wel een relatief zware ontmoeting met Istanbul Basaksehir op de club van Van Bommel en Marc Overmars.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie