Schreuder: 'Was enthousiast over Ihattaren, maar zijn nu ander traject ingegaan'

Schreuder: 'Was enthousiast over Ihattaren, maar zijn nu ander traject ingegaan'

12-08-2022 15:02
269

Het klopt niet dat Alfred Schreuder geen contact meer heeft met Mohamed Ihattaren. Dat beweert de trainer van Ajax, die zegt dat hij 'goed contact' heeft met de veelbesproken linkspoot. Voor de rest kan Schreuder opnieuw weinig kwijt over de situatie van Ihattaren.

Schreuder krijgt zeer regelmatig vragen over de afwezige Ihattaren. Vaak laat de coach niet veel los over de situatie, maar op de persconferentie van vrijdag kwam Schreuder toch met wat nieuwe informatie. "Ik heb Ihattaren deze week kort gesproken via WhatsApp", stelt hij. "Ik heb goed contact met die jongen. In het begin was ik heel enthousiast over hem. Dat ben ik nog steeds wel, maar we zijn nu een ander traject ingegaan. Het is afwachten, maar het staat buiten kijf dat hij een fantastische speler is."

Eerder deze week kwam nog naar buiten dat Schreuder wordt 'weggehouden' van Ihattaren en dat hij zich niet mag bemoeien met de creatieveling. Ook werd er al gesproken over het einde van Ihattaren zijn Ajax-tijd. Schreuder benadrukt dat het nog niet zo ver is. "Nee, nee, nee", zegt hij. "De gesprekken lopen, dat is het enige wat ik gehoord heb."

"Ik kan er niet veel inhoudelijk over zeggen, ik weet alleen dat de gesprekken lopen. Daarbij moet ik het ook laten", besluit Schreuder. Ajax lijkt op korte termijn meer duidelijkheid te gaan geven over de situatie van Ihattaren.