Woerts: 'De pers is op de hand van Frenkie, maar ik begrijp Barcelona wel'

12 augustus om 17:04

Chris Woerts vindt dat FC Barcelona het niet kan maken om Frenkie de Jong weer te korten op zijn salaris. Tegelijkertijd vindt de sportmarketeer het niet zo gek dat de Catalanen de Nederlandse middenvelder proberen te lozen.

"De pers is natuurlijk helemaal op de hand van Frenkie de Jong, maar ik begrijp ook de directie van Barcelona wel", steekt Woerts van wal in gesprek met Vandaag Inside. "Trainer Xavi heeft een bepaalde voorkeur voor spelers en zij willen doorselecteren, want met de huidige selectie hebben ze het niet zo heel goed gedaan. Zij willen nieuwe spelers halen, waardoor de aantrekkingskracht van Barcelona groter wordt en er een vliegwiel ontstaat met meer inkomsten."

"Daar hebben ze andere spelers voor nodig", vervolgt Woerts. "Dat Memphis Depay en Frenkie de Jong dan de slachtoffers worden, ja, so be it. Wij zijn erg op de hand van de spelers, maar je moet ook naar het grotere geheel kijken. De Jong heeft het ook niet goed gedaan. In Nederland lichten we vooral de goede punten uit, maar hij heeft ook veel mindere wedstrijden gespeeld."

Woerts begrijpt daarom wel dat Barça afscheid wil nemen van de ex-Ajacied. "We moeten niet zo in de paniek schieten. Spelers zijn handelswaar. Hij moet wel zijn geld krijgen, want dat is wel een schandalige actie van Barcelona. De werkgever wil van de werknemer af, die krijgt geld mee en gaat de volgende dag ergens anders werken. Zo simpel is het."