'Frenkie is belangrijk voor mij en zit bij het team, maar de markt is nog open'

12 augustus om 18:27
Laatste update: 12 augustus om 18:29

Xavi Hernández heeft zich daags voor de seizoensouverture tegen Rayo Vallecano kort uitgesproken over Frenkie de Jong. De Spaanse trainer ziet de middenvelder het liefst niet vertrekken, maar weet ook dat de transfermarkt nog ruim twee weken open is. 

Dat stelt Xavi op de persconferentie voor het duel met Rayo. Barcelona trapt zaterdag voor het eerst af in de Spaanse competitie en kende een goede voorbereiding. Frenkie de Jong werd vaak op de bank gezet en moest zelfs een keer in de verdediging te hulp schieten. "Voor mij is Frenkie erg belangrijk", zegt de Barça-legende over de Nederlander. "Hij zit in het team en dat is dat. We moeten het echter tot 31 augustus bekijken, aangezien de markt tot dan open is. We weten van veel spelers nog niet wat er gebeurd in deze transferperiode", erkent de oud-voetballer. 

"Ik heb de spelers die ik niet nodig heb al gesproken", vervolgt de trainer. "Ze weten dat ze niet nodig zijn en dat ze niet zullen spelen", besluit Xavi stoïcijns. Frenkie de Jong ligt al wekenlang overhoop met de Spaanse club op financieel vlak. Barcelona verwacht dat de middenvelder een nieuw contract tekent met een flinke salarismindering. Barcelona treft Rayo Vallecano in het eigen Camp Nou Spotify en trapt zaterdag om 21.00 uur af.