Matchwinner in Rotterdam: 'Heb een berenlichaam, maak ik goed gebruik van'

Matchwinner in Rotterdam: 'Heb een berenlichaam, maak ik goed gebruik van'

12-08-2022 23:59 Laatste update: 13-08-2022 00:06
26

Reda Kharchouch was vrijdagavond de grote held van Excelsior. De aanvaller scoorde twee keer tegen Vitesse, waardoor de thuisploeg met een 3-1 zege van het veld stapte. Excelsior is tot nu toe foutloos en heeft na twee wedstrijden zes punten verzameld. 

ESPN ging na afloop van het duel in gesprek met de matchwinner. Vooral de tweede treffer van Kharchouch was van grote schoonheid. "Ik ben hier naartoe gehaald om goals te maken. Vorig jaar hadden ze Dallinga, een monsterspits, dus ik ben gehaald voor goals. Die maak ik gelukkig en ik ben belangrijk geweest."

Wedden

Meer odds

Bij de derde treffer van de avond speelde Kharchouch zich goed vrij en gaf hij de assist op de 3-1. "Ik wilde eigenlijk schieten, maar ik zag dat Kenzo (Goudmijn, red.) zo vrij staat dat je hem verplicht moet afspelen. Stel je voor dat ik schiet en ik mis hem, wie zegt dan dat je die 2-1 over de lijn trekt?", vraagt de aanvaller zich hardop af. 

"Ik ben niet de snelste, maar heb wel een berenlichaam en maak daar goed gebruik van", stelt Kharchouch. In de derde speelronde treft Excelsior favoriet PSV, maar daar maakt de aanvaller zich weinig druk om. "Negen uit drie? Wie weet? We zijn gretig. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. We zijn een eenheid en hebben een jonge ploeg. Je weet maar nooit wat haalbaar is", besluit de doelpuntenmaker.