'Real Madrid is een Ballon d'Or-machine, maar geloof dat ik hem hier kan winnen'

'Real Madrid is een Ballon d'Or-machine, maar geloof dat ik hem hier kan winnen'

13-08-2022 12:00 Laatste update: 12:50
25

Kylian Mbappé is één van de dertig kandidaten voor de Ballon d'Or voor het seizoen 2021-2022. De Franse superspits stond lange tijd op het punt naar Real Madrid te vertrekken, maar gelooft niet dat hij bij De Koninklijke moet spelen om de felbegeerde prijs binnen te slepen. 

In een uitgebreid interview met L'Équipe spreekt de 23-jarige spits over de prijs en zijn verblijf in Parijs. "Dacht ik over de Gouden Bal na toen ik mijn contract in Parijs verlengde? Natuurlijk", erkent Mbappé. "Real Madrid is een Ballon d'Or-machine, maar het belangrijkste is wat je op het veld doet. Het is niet de club die de prijs ontvangt, maar de speler. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik de prijs in Parijs kan winnen." Mbappé ziet zichzelf in de top drie verschijnen. "Ik zou zeggen dat het gaat tussen Karim Benzema, Sadio Mané en mijzelf."

Naast Mbappé zijn 29 andere spelers genomineerd voor de prijs. Lionel Messi en Neymar jr. zijn de verrassende afwezigen van deze editie. Virgil van Dijk en Sébastien Haller zijn ook opgenomen in de lijst. Mbappé volgt de prijsuitreiking al sinds zijn vijfde. "Het ging altijd tussen Leo (Messi, red.) en Cristiano (Ronaldo, red.)", stelt Mbappe'. "Ik vroeg me elk jaar af wie hem zou krijgen. Als ik heel diep in mijn geheugen graaf, herinner ik me ook nog wel Ronaldinho, die hem in 2005 ontving", besluit de spits.