'Gevoel dat niemand in me geloofde bij AZ, ik verloor ook het geloof in mezelf'

'Gevoel dat niemand in me geloofde bij AZ, ik verloor ook het geloof in mezelf'

13-08-2022 13:45
23

Hakon Evjen vindt steeds beter zijn draai bij AZ na een moeizame periode. De 22-jarige Noor behoorde donderdag tot de smaakmakers tijdens de 7-0 zege op Dundee United in de voorrondes van de Conference League.

"Ik krijg het vertrouwen van de trainer, van mijn teamgenoten en krijg ook meer vertrouwen in mezelf. Ik moet echter nog wel beter omgaan met de kansen die ik krijg", zegt Evjen tegen AZ Fanpage. "Ik had nog twee schietkansen, maar dat had een beetje te maken met een gebrek aan vertrouwen. Ik ben soms een beetje bang om in die positie de trekker over te halen. Als ik dat de komende wedstrijden weet om te draaien zal ik ook een stuk makkelijker gaan scoren."

Volgens de aanvallende middenvelder knaagde zijn gebrek aan speeltijd aan hem. "Het rare is, ik doe steeds hetzelfde. Vorig jaar tegen Jablonec schoot ik ook zo van afstand en toen ging ie er ook in. En nu heb ik het geloof soms niet. Jesper (Karlsson red.) zegt dat ook wel eens tegen me. Vroeger, bij Bodø/Glimt, had ik dat probleem nooit. Maar toen ik hier kwam, en twee jaar op de bank belandde, begon ik een beetje aan mezelf te twijfelen."

"Ik had het gevoel dat niemand in me geloofde, dus ik verloor ook het geloof in mezelf", vervolgt Evjen, die stelt dat ook de coronaperiode hem rauw op het dak viel. "‘Ik zat twee jaar op de bank, corona kwam, ik zat hier alleen… Ik was hier net twee weken en toen ging alles dicht. Ik zat dan alleen thuis, kon geen bezoek ontvangen en daardoor ging ik overal een beetje aan twijfelen."

"Maar zoals je ziet gaat dat nu stapje voor stapje beter. We zien wel waar het eindigt. Maar ik voel de steun van de staf, mijn teamgenoten en de supporters", besluit hij.