Bassett vindt nieuwe club in Eredivisie, Feyenoord behoudt koopoptie

Bassett vindt nieuwe club in Eredivisie, Feyenoord behoudt koopoptie

13-08-2022 14:07 Laatste update: 14:30
61

Feyenoord heeft afscheid genomen van Cole Bassett. De 21-jarige Amerikaan maakt op huurbasis de overstap naar Fortuna Sittard.

De Rotterdammers namen Bassett in januari over van Colorado Rapids. Daarbij werd tevens een koopoptie bedongen, maar de aanvallende middenvelder heeft momenteel weinig perspectief in De Kuip. Na acht Eredivisie-optredens is de overeenkomst daarom ontbonden. De MLS-club brengt hem nu onder bij Fortuna Sittard, waar hij de opvolger is van Zian Flemming.

Wedden

Meer odds

"We hebben lang gezocht naar een waardige opvolger voor Zian Flemming, die hebben we met Cole nu gevonden", reageert technnisch manager Sjoerd Ars van de Limburgers. "Het zijn vergelijkbare types, allebei beschikken ze over lopend en scorend vermogen. Daarnaast is hij een op en top prof, een fijne speler om mee te werken en in de ploeg te hebben."

De eenvoudig Amerikaans international kijkt ernaar uit om vaker te spelen. "Het is een prachtige kans om komend seizoen minuten te mogen maken in het geel-groen van Fortuna Sittard. Ik kijk ernaar uit om met doelpunten een bijdrage te kunnen leveren aan de sportieve prestaties van deze club."

Bassett is de derde overbodige middenvelder die deze week vertrekt bij Feyenoord. Jorrit Hendrix ging bij Fortuna Düsseldorf aan de slag en Mark Diemers werd verhuurd aan FC Emmen.

Koopoptie
Colorado Rapids maakt bekend dat Feyenoord wel blijft beschikken over een koopoptie. De Rotterdammers kunnen Bassett aan het einde van het seizoen nog steeds overnemen.