Van Nistelrooij ontkent: 'Een boodschap wil zeggen dat het een zware conclusie is'

Van Nistelrooij ontkent: 'Een boodschap wil zeggen dat het een zware conclusie is'

13-08-2022 18:36
49

Ruud van Nistelrooij heeft zich nogmaals uitgelaten over Cody Gakpo, die voor een belangrijke keuze in zijn carrière staat. De PSV-trainer probeert zijn pupil zo goed mogelijk te begeleiden.

Eerder deze week loofde Van Nistelrooij de professionaliteit van Gakpo. De keuzeheer weet dat de buitenwacht zich ook bemoeit met de opties voor Gakpo. "Dat is een externe discussie. Intern weet ik hoe ik er met hem voorsta", zegt hij tegen ESPN. "Hij is bezig om een betere speler te worden. Hij is niet bezig met: ik moet dit doen want dan... Nee, hij is bezig met: ik speel zo, ik evalueer en dit en dat ga ik beter doen."

Van Nistelrooij benadrukt dat het de juiste manier is om de top te bereiken. "Dan gaat hij zijn plafond ergens de komende jaren aantikken. Het is een open kwestie, wanneer en waar dat zal zijn. Ik ben met dat proces bezig met hem. Verder speelt er niets."

Tegen Go Ahead zit Guus Til, net als tegen FC Emmen, op de bank. Van Nistelrooij spreekt niet van een 'boodschap' aan Til. "Dit is geen boodschap. Een boodschap wil zeggen dat het zware conclusies zijn. We weten dat we met het wedstrijdschema bepaalde keuzes maken. Er zitten meerdere spelers op de bank. Nee, het is niet zo'n boodschap."