'Laporta staat overal met die grote kop te lachen, maar is gewoon een flapdrol'

'Laporta staat overal met die grote kop te lachen, maar is gewoon een flapdrol'

13-08-2022 23:26 Laatste update: 23:28
83

Rafael van der Vaart laat geen spaan heel van FC Barcelona. De Catalanen zitten in een noodlijdende financiële situatie, maar blijven wel geld uitgeven. Maffioos, aldus Van der Vaart. 

Barcelona trad zaterdagavond, zonder Frenkie de Jong in de basis, aan tegen Rayo Vallecano. Van der Vaart vindt het ronduit schandalig dat de middenvelder zo naar de uitgang gedreven wordt wegens zijn hoge salaris. Tegelijkertijd beschikt Barcelona wel nieuwelingen aan, voor vele miljoenen euro's. "Een grote schande", oordeel de analist, die bikkelhard is voor preses Joan Laporta. "Die Laporta, die overal met z'n grote kop staat te lachen als die weer een nieuwe speler heeft gehaald... Maar wel een speler vragen om salaris in te leveren."

"Het is een grof schandaal", vervolgt Van der Vaart. "Volgens mij denkt die man (Laporta, red.) dat hij de koning is, maar hij is gewoon een flapdrol." De voormalig Oranje-international vraagt zich hardop af hoe Barcelona aan het geld komt om nieuwe spelers aan te trekken. "Het kan toch niet... Wel andere spelers halen en een idioot salaris geven. Het is maffia, dat moet je keihard aanpakken."

Van der Vaart vindt het onterecht dat De Jong in Spanje als boosdoener wordt gezien. "Hij wordt weggezet als geldwolf. Die jongen heeft niets fout gedaan en wil ook nog eens blijven", zegt hij. "Waar is Gerard Piqué? Onder andere hij moet Frenkie beschermen."