Ferdinand vernietigend: 'Ten Hag is onder valse voorwendselen binnengehaald'

Ferdinand vernietigend: 'Ten Hag is onder valse voorwendselen binnengehaald'

14-08-2022 12:25
152

Engeland is in rep en roer door de afstraffing van Manchester United tegen Brentford. Ook Erik ten Hag krijgt de nodige kritiek, maar Rio Ferdinand neemt het voor hem op. De voormalig verdediger vindt dat The Mancunians de Nederlandse manager in de kou laten staan.

Manchester United verloor ook zijn tweede Premier League-duel. Brentord was met liefst 4-0 te sterk. "Ik leef niet mee met de spelers, wel met Ten Hag", reageert Ferdinand in zijn eigen podcast Vibe with Five. "Hij is onder valse voorwendselen binnengehaald. Hij verwacht nieuwe spelers. Hij wist vast dat er weinig vertrouwen zou zijn, maar dacht dat hij dat wel kon herstellen. De spelers zijn echter niet goed genoeg. Zo simpel is het. Er zullen spelers zijn die vinden dat ik dat niet mag zeggen, maar het zijn gewoon de feiten."

Ferdinand stelt dat hij zich nog regelmatig heeft ingehouden als oud-speler van de club. "Je wilt de spelers en de club niet kapot maken, maar je kunt dit niet verdedigen. De situatie is verschrikkelijk. En ik geef de manager niet de schuld. Er is een groter probleem."

Daarmee richt Ferdinand - net als onder anderen oud-teamgenoot Gary Neville - de pijlen op de familie Glazer, de Amerikaanse eigenaren. "Waar zijn ze? Laat ze hierheen komen! Ze laten niets van zich horen, dat kan niet en toont een gebrek aan respect. Op het veld verliezen we niet alleen, we worden helemaal de vernieling in gespeeld. En niemand komt hierheen om de verantwoordelijkheid te nemen."

Frenkie de Jong
Ferdinand vindt ook dat Manchester United zich op de transfermarkt blind staart op Frenkie de Jong. "Ze lopen om hem heen te draaien en te smeken of hij wil komen. Hij heeft daar geen zin in. Toch lopen we nog steeds te smeken. Denk je dat Klopp of Pep zo achter een speler aan zouden blijven lopen? Nee!"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie