Verbazing om gefrustreerde Mbappé, Galtier sust: 'Hij is erg competitief'

Verbazing om gefrustreerde Mbappé, Galtier sust: 'Hij is erg competitief'

14-08-2022 13:30
15

Kylian Mbappé miste zaterdag een strafschop en leek sowieso gefrustreerd rond te lopen bij Paris Saint-Germain. Zo kon de 23-jarige aanvaller zijn ongenoegen niet verbergen nadat Vitinho hem over het hoofd had gezien, zag ook trainer Christophe Galtier.

PSG boekte een 5-2 zege op Montpellier. Niet Mbappé, maar Neymar was de grote uitblinker. De Franse ster, die aan het begin van de zomer zijn contract verlengde tot medio 2025, had de seizoensstart nog moeten missen, maar hij verscheen zaterdag wel meteen aan de aftrap. Van een leien dakje ging dat niet.

Halverwege de eerste helft mocht Mbappé een penalty nemen, maar zijn inzet werd gekeerd. Hij bleef zoeken naar zijn doelpunt en was duidelijk niet blij toen Vitinho hem in kansrijke positie niet aanspeelde. Mbappé gooide zijn armen in de lucht en liet de rest van de aanval aan zich voorbij gaan, terwijl deze wel gewoon verderliep. Twintig minuten voor tijd scoorde Mbappé alsnog, maar toen vierde hij dat nauwelijks.

PSG-coach Galtier zoekt er niet te veel achter. "Ik heb het gezien. Hij wilde de bal hebben van Vitinha. Hij is erg competitief. Hij wil het meteen goed doen. Maar een topvoetballer kun je niet ineens 'aan' zetten. Het kost tijd om weer op honderd procent van je krachten te komen. Hij heeft 30, 45 en 60 minuten gespeeld in de voorbereiding en zijn laatste wedstrijd was drie weken geleden. Dan weet je dat het even duurt voor je fysiek op topniveau bent."

Volgens Galtier komt het gebrek aan scherpte en daarmee ook de frustratie bij Mbappé voort uit het gebrek aan wedstrijdritme. "Als hij weer op honderd procent zit, zal hij het verschil maken. Dit soort spelers willen scoren en zich laten zien. Dat is normaal geworden voor hem. Maar hij moet fysiek nog een inhaalslag maken ten opzichte van zijn ploeggenoten."

Teamgenoot Marco Verratti noemt de frustratie bij Mbappé zelfs positief. "Kylian wil het altijd goed doen. Na de gemiste penalty was hij wat geïrriteerd, maar dat is normaal. Hij is een grote speler en wil altijd het verschil maken. Dat hij boos is, is alleen maar goed, want dat betekent dat hij geeft om dit team. Dat hij belangrijk wil zijn voor dit team."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie