Cillessen moet 'even wennen' in Eredivisie: 'Persoonlijk moet het beter'

Cillessen moet 'even wennen' in Eredivisie: 'Persoonlijk moet het beter'

14 augustus - 16:52
20

Het was even wennen voor Jasper Cillessen in zijn eerste Eredivisie-wedstrijd sinds 13 augustus 2016. De nieuwe doelman van NEC debuteerde op het kunstgras van FC Volendam.

Cillessen wist niet langer dan tien minuten zijn doel schoon te houden, maar kon uiteindelijk juichen: NEC versloeg Volendam met 1-4. "Daar heb ik de afgelopen zes jaar niet meer op gespeeld", zegt Cillessen tegen ESPN over het kunstgras. Hij moest improviseren. "In de warming-up droeg ik schoenen met vaste noppen, maar ik had bij het afzetten weinig tot geen grip. Daarom ben ik maar op pinnen gaan spelen, maar dat voel je wel aan je voeten."

De 63-voudig international liet na de openingstreffer van Volendam-aanvaller Daryl van Mieghem een bal door zijn vingers glippen. "Dat was wel even schrikken. Die bal zwabberde een beetje, maar dan nog moet ik 'm vasthouden of in ieder geval bij me houden. Gelukkig ging dat schot er niet in. Ik kwam daar met de schrik vrij. Het was weer even wennen, maar die drie punten zijn het belangrijkste. Als je wint, is het altijd leuk. Maar persoonlijk moet het wel beter."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie