Sparta dankt Bournemouth voor historische goal: 'Hij was wel minder mooi'

Sparta dankt Bournemouth voor historische goal: 'Hij was wel minder mooi'

15 augustus - 08:11
12

Trainer Maurice Steijn heeft een inkijkje gegeven in de historische goal van Sparta tegen AZ. Vito van Crooij maakte namens de Rotterdammers de snelste Eredivisie-treffer ooit. Bournemouth gold als inspiratie voor Steijn en zijn assistenten.

Bij de aftrap van Sparta-AZ werd Van Crooij direct gelanceerd, waardoor hij al na acht seconden kon scoren. "We hebben deze aftrap ingestudeerd, zaterdag op de training", zegt Steijn bij ESPN. Toen schoot Van Crooij nog op de lat. Het is geweldig als je zo aan de wedstrijd kan beginnen."

Tekst gaat verder onder tweet

Sparta heeft de aftrapvariant afgekeken van Bournemouth, dat ook direct scoorde tegen Fulham. "Daar hebben we hem van", lacht Steijn. "Nourdin Boukhari houdt zich in onze staf met de standaardsituaties bezig, hij kwam met deze variant. Dan moet ik mijn assistent de vrijheid geven om dit te oefenen. Hij was minder mooi dan die van Bournemouth, haha. Zo'n aftrap kun je wel maar één keer per seizoen doen, want daarna weten ze dit."

De rappe goal hielp Sparta echter niet aan een overwinning tegen AZ: de Alkmaarders wonnen met 2-3. "Na die tien seconden waren we het volledig kwijt. We toonden geen moment het initiatief en we mochten van geluk spreken dat het 1-1 stond. In de tweede helft waren we weer wat beter. Het was meer een wedstrijd. Op het laatst konden we alleen niet echt een vuist maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie