'Ik zou, als topclub in het buitenland, never nooit een Eredivisie-speler halen'

'Ik zou, als topclub in het buitenland, never nooit een Eredivisie-speler halen'

15 augustus - 10:16
173

Manchester United-manager Erik ten Hag kan Antony beter bij Ajax laten. Dat stelt Kenneth Perez, die constateert dat Eredivisie-uitblinkers amper een voet aan de grond krijgen in topcompetities buiten Nederland.

Antony was zondag de grote animator tijdens de 6-1 zege van Ajax op FC Groningen, terwijl Steven Bergwijn een hattrick maakte. "Het zijn kwalitatief goede spelers. Maar hoe ver reikt het? Reikt het verder dan de Eredivisie?", vraagt Perez zich af in het ESPN-programma Dit was het Weekend.

"Bij Bergwijn hebben we gezien dat het niet genoeg was voor de Premier League. Hij stond vorig seizoen vier keer in de basis bij Tottenham Hotspur en dat is niet eens een topclub in Engeland. Antony heeft nog niet de kans gehad in de Premier League, maar het is wel opvallend hoeveel spelers op een zijspoor belanden in het buitenland."

Perez noemt de Eredivisie een 'eigen, aparte competitie'. "Wat Erik ten Hag aan het doen is, met veel Nederlands getinte spelers (Tyrell Malacia, Lisandro Martínez en Christian Eriksen, red.), is toch wel heel gevaarlijk spel. Ik zou, als topclub in het buitenland, never nooit een speler uit de Eredivisie halen."

Van het succesvolle Ajax-team uit het seizoen 2018/2019 is Frenkie de Jong de uitzondering, aldus de ESPN-analist. Volgens hem heeft de middenvelder het 'redelijk tot goed gedaan' bij FC Barcelona. "De rest allemaal niet. Ziyech zou de allergrootste speler ter wereld zijn. Die zit op de bank."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie