Van Bronckhorst: 'Van Cocu, Bosz en De Boer verwachtte ik dat, van Ruud niet'

Van Bronckhorst: 'Van Cocu, Bosz en De Boer verwachtte ik dat, van Ruud niet'

15 augustus - 18:47 Laatste update: 20:03
25

Giovanni van Bronckhorst vindt het bijzonder om als manager tegenover Ruud van Nistelrooij te staan. De eindverantwoordelijke bij Rangers FC had niet verwacht dat het zo zou lopen.

Rangers en PSV treffen elkaar dinsdagavond in het Ibrox Stadium. Voor Van Bronckhorst een speciaal duel, omdat hij het opneemt tegen Van Nistelrooij, met wie hij 48 interlands samenspeelde. "Recent heb ik geen contact meer gehad. We hebben allebei Foundations. De laatste keer dat we elkaar spraken ging het over de Foundations", aldus de Rangers-manager op het persmoment van dinsdag.

"Ruud was in Oranje een fijne speler om mee te voetballen en als persoon heel toegankelijk. Hij was een geweldige spits voor ons. Daarna heeft hij de stap naar het trainerschap gemaakt", vervolgt Van Bronckhorst, die niet had kunnen voorspellen dat hun paden in de voetballerij nog zouden kruizen. "Ik dacht niet dat Ruud een trainer zou worden, maar dat dacht ik van mezelf ook niet. Bij Phillip Cocu, Peter Bosz en Frank de Boer had ik dat wel. Ruud heeft het langzaam opgebouwd en staat nu op eigen benen met veel steun van Fred Rutten."

Van Bronckhorst ziet parallellen tussen zijn eigen trainerscarrière en die van Van Nistelrooij. "Hij krijgt veel steun binnen PSV, zoals ik die steun ook bij Feyenoord had. Het is mooi en apart om zoveel bekenden te zien als we dinsdag aan de aftrap staan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie