Sneijder: 'Zeven à acht potentiële basisspelers Oranje zitten op de bank'

Sneijder: 'Zeven à acht potentiële basisspelers Oranje zitten op de bank'

16 augustus - 08:05
94

Recordinternational Wesley Sneijder maakt zich zorgen om de huidige staat van het Nederlands elftal. Hij heeft geen twijfels over bondscoach Louis van Gaal, maar wel over de positie van de spelers bij hun clubs. Onder meer Memphis Depay en Frenkie de Jong worden als voorbeeld genomen.

De Jong wordt getreiterd door Barcelona met als doel het verminderen van zijn salaris. Manchester United en Chelsea willen hem graag hebben, terwijl De Jong liever op zijn post blijft. "Hij wil daar blijven voetballen. Barcelona is een geweldige club, moet hij dan naar Engeland gaan? Manchester United is toch gewoon afgezakt?", vraagt Andy van der Meijde zich af bij Veronica Offside.

"Het is niet iemand die een beslissende bal geeft of een goal maakt. Het is een type-Busquets, al vind ik hem wel een klasse beter", vult Sneijder aan. "Busquets is een jongen van de club en die gasten zijn wel bereid om in te leveren. Frenkie is heel goed, maar wel als hij op de juiste manier gebruikt wordt."

"Je wil blijven voetballen. In Spanje hebben ze gewoon maling aan je, hoor. Dan zit je maar op de bank of loop je een half jaar rondjes. Een paar maanden later piep je wel anders. Er komt ook nog een WK aan, hè. Dat is een ander probleem", schetst Sneijder het probleem. "We hebben het niet alleen over Frenkie, maar zeven à acht potentiële basisspelers zitten op de bank bij hun club. De Ligt, Gravenberch, Memphis, Frenkie, Klaassen, Berghuis, Malacia... Normaal gesproken maak je een transfer in de winter als je niet speelt, maar dat kan nu niet. Het is de dood of de gladiolen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie