'Baanbrekende transfer: Leipzig moet recordbedrag betalen voor nieuwe TD'

'Baanbrekende transfer: Leipzig moet recordbedrag betalen voor nieuwe TD'

16 augustus - 09:22
14

RB Leipzig zou zomaar een nieuwe technisch directeur kunnen krijgen. Volgens BILD is Max Eberl de topkandidaat, maar hij staat nog onder contract bij Borussia Mönchengladbach. Mocht het rondkomen, dan verbreekt Leipzig het Bundesliga-record voor een technisch directeur.

BILD weet dat Eberl rond de tien miljoen euro moet kosten. Nog nooit is er in de Bundesliga zoveel geld betaald voor een technisch directeur, waardoor de mogelijke transfer baanbrekend is. De transfer is niet alleen interessant vanwege het financiële plaatje, maar ook omdat Eberl (48) een uitstekende naam heeft als technisch directeur in Duitsland. Hij vervult die functie nu al veertien jaar bij Gladbach. Onder zijn leiding werkte de club zich op richting de top van de Bundesliga.

Eberl deed begin januari een stap terug vanwege gezondheidsredenen. Hij had een burn-out en kondigde op een persconferentie in januari zijn (wat nu blijkt tijdelijke) afscheid aan. "Ik ben uitgeput, moe. Ik heb niet langer de kracht die deze baan van je vraagt. Er is geen gekwetste trots, geen frustratie, geen liefde. De persoon Max Eberl is moe."

Eberl nam al eens een pauze van een jaar. "Toen ik terugkwam, raakte de realiteit me hard. Corona, transfers, spelers, trainers... Er waren zoveel problemen dat het me na de transferperiode twee weken kostte om tot bezinning te komen. Ik realiseer me dat het de verkeerde kant op gaat. Als iemand denkt dat ik van club ben veranderd, vergeet het dan maar heel snel. Ik wil er gewoon uit. Ik wil niets meer met voetbal te maken hebben."

Zijn contract, dat nog tot 2026 loopt, werd niet ontbonden, maar on hold gezet. Daarom zal Leipzig met Gladbach moeten onderhandelen over een afkoopsom. Die bedraagt volgens BILD rond de tien miljoen euro. Leipzig hoopt de aanstelling van Eberl spoedig af te ronden. De functie van technisch directeur is namelijk al een jaar vacant. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie