'Bayern werkt mee aan vertrek na komst van De Ligt: Sevilla betaalt 20 miljoen'

'Bayern werkt mee aan vertrek na komst van De Ligt: Sevilla betaalt 20 miljoen'

16-08-2022 10:36
40

Bayern München is bereid om mee te werken aan een transfer van Tanguy Nianzou. De twintigjarige Fransman is hard op weg naar Sevilla, melden Fabrizio Romano en BILD.

Nianzou kwam twee jaar geleden transfervrij over van Paris Saint-Germain, waar hij te boek stond als een groot talent. In de Allianz Arena is de 1.91 lange mandekker echter slachtoffer van de komst van Matthijs de Ligt deze zomer, waardoor hij is gedaald in de pikorde. Hij moest zijn landgenoten Dayot Upamecano en Lucas Hernández al voor zich dulden en coach Julian Nagelsmann kan centraal achterin ook nog een beroep doen op Benjamin Pavard.

Nianzou wil met het oog op zijn ontwikkeling vaker gaan spelen en kiest nu eieren voor zijn geld. Volgens Romano verlangt Bayern twintig miljoen euro. De onderhandelingen met Sevilla zijn inmiddels vergevorderd. De Spaanse subtopper verwacht de deal binnen enkele dagen af te kunnen ronden.

Met Marcão en Karim Rekik heeft Sevilla momenteel slechts twee centrale verdedigers in huis. Jules Koundé en Diego Carlos vormden de laatste jaren het hart van de defensie, maar zij vertrokken naar respectievelijk FC Barcelona en Aston Villa.