'Ontmoeting in Barcelona: Alemany praat met zaakwaarnemer van Juan Foyth'

16 augustus om 18:05
Laatste update: 16 augustus om 18:20

FC Barcelona blijft de transfermarkt afspeuren naar versterkingen. De Catalanen hebben hun oog nu laten vallen op Villarreal-verdediger Juan Foyth en dat lijkt slecht nieuws voor Sergiño Dest.

De ex-Ajacied ontbrak afgelopen weekeinde al in de wedstrijdselectie voor het La Liga-duel met Rayo Vallecano (0-0). Xavi is niet helemaal overtuigd van Dest en de Amerikaanse international mag daarom vertrekken. Manchester United heeft zich zelfs al gemeld, schreef Diario SPORT. Barça lijkt al werk te maken van een nieuwe rechtsback.

De zaakwaarnemer van Foyth, Claudio Curti, werd dinsdag door Mundo Deportivo gespot op het trainingscomplex van de Catalanen. Hij verkeerde in het gezelschap van technisch directeur Mateu Alemany. Foyth heeft een sterk seizoen achter de rug bij Villarreal. De 24-jarige Argentijn begon zijn loopbaan als centrale verdediger, maar trainer Unai Emery posteerde hem aan de rechterkant. Dat bleek een gouden zet.

Villarreal huurde hem aanvankelijk van Tottenham Hotspur, maar besloot vorig jaar om de koopoptie van vijftien miljoen euro te lichten. Momenteel heeft Foyth een transferclausule van 42 miljoen in zijn contract. Het prijskaartje vormt meteen het grootste struikelblok voor Barça. El Submarino Amarillo zal hem niet graag zien vertrekken.

Barcelona is druk op zoek naar een nieuwe rechtsback doordat César Azpilicueta besloot om bij Chelsea te blijven. Naast Foyth werd Héctor Bellerín al aangeboden bij de club.