Sneijder ziet probleem voor Luuk de Jong en wijst naar PSV-middenveld

Sneijder ziet probleem voor Luuk de Jong en wijst naar PSV-middenveld

16 augustus - 22:08
40

Wesley Sneijder en Jan Boskamp zien dat PSV 'erg moeizaam' voor de dag komt tegen Rangers FC. De Eindhovenaren hebben moeite met de opkomende Schotse backs, terwijl ook Luuk de Jong niet echt lekker in de wedstrijd kan komen.

Na 45 minuten staat het 1-1 bij Rangers-PSV. De Eindhovenaren kwamen op voorsprong, maar hadden het juist daarna zwaar. "PSV was heel erg moeizaam", begint Sneijder tijdens de rust bij RTL 7. "Ze zijn ongeduldig in balbezit en bewegen allemaal naar de bal toe, waardoor Rangers in heel kleine ruimtes kan verdedigen."

"Dat doen ze met heel veel geweld, ze zijn veel feller en veroveren steeds de bal op het middenveld", gaat Sneijder verder. "Dat komt omdat iedereen bij PSV naar de bal toe beweegt, in plaats van weg te lopen en een linie over te slaan. PSV heeft daarnaast moeite met de backs."

Vervolgens deelt Jan Boskamp zijn mening. "Ze hebben het ook ontzettend moeilijk met Ryan Kent. Wat Wesley zegt: op een bepaald moment heb je de bal, maar de eerste 25 minuten was het echt matig, van beide ploegen. Normaal heb je een aanspeelpunt, die de bal vast kan houden zodat andere spelers erbij kunnen komen." Sneijder vult aan: "Weet je wat het is Jan, ze komen niet bij Luuk (de Jong, red.). Hij moet helemaal naar het middenveld komen, omdat daar een gat ontstaat. De drie middenvelders van PSV lopen naar achteren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie