Van Nistelrooij ziet PSV beste helft spelen: 'Ferguson vond het ook mooi duel'

Van Nistelrooij ziet PSV beste helft spelen: 'Ferguson vond het ook mooi duel'

17 augustus - 06:52
86

Ruud van Nistelrooij is niet ontevreden met het 2-2 gelijkspel bij Rangers in de play-offs van de Champions League. De PSV-trainer noemt het tweede bedrijf tegen de Schotse topclub 'voetballend gezien de beste helft van het seizoen'.

Even dreigde PSV alsnog met een nederlaag huiswaarts te keren na de blunder van Walter Benítez. "Walter was heel teleurgesteld", reageert Van Nistelrooij op de persconferentie, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Iedereen vangt hem daarna op en respecteert hem, dat is het mooie aan dit team. Walter is een fantastische keeper en dit kan af en toe gebeuren."

"Wat wij verder beter konden doen?", vervolgt de oefenmeester. "Ik heb het vaker over het balbezit-gedeelte, dat beter moet in combinatie met het krijgen van druk op de tegenstander. Die verbetering zat nu wel in het team en dat is een compliment aan de ploeg. We hebben ook bij vlagen een Rangers gezien dat goed speelde, verzorgd voor de dag kwam en ons problemen gaf. Richting de eindfase werden ook zij gevaarlijk."

Van Nistelrooij kan zich daarom vinden in het 2-2 gelijkspel op Ibrox. "Vanaf nu wordt het helemaal een finale, waarin we gelukkig volgende week thuis spelen. Maar we kunnen ons niet rijk rekenen", waarschuwt hij.

Ferguson
Van Nistelrooij genoot ook van zijn ontmoeting met Sir Alex Ferguson, de legendarische manager met wie hij werkte bij Manchester United. "Hij kwam speciaal naar beneden voor Gio en mij om ons gedag te zeggen en succes te wensen. Hij vond het een mooie wedstrijd, een gevecht tussen twee voetballende teams die voor de aanval gingen. Dat heeft hij ook altijd gedaan met United. Hij vond het mooi mij langs de lijn te zien. Ik was heel trots dat hij erbij was."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie