BILD: Anderlecht klopt toch weer bij Bayern München aan voor Zirkzee

17 augustus om 08:48
Laatste update: 17 augustus om 09:05

RSC Anderlecht hoopt dat Joshua Zirkzee ook dit seizoen in België gaat voetballen. De club huurde de Nederlander eerder al en heeft nu interesse in een definitieve transfer. De naam van Zirkzee viel recent ook bij PSV, terwijl de jeugdinternational ook genoeg opties in de Bundesliga heeft.

Zirkzee komt bij Bayern München niet voor in de plannen van trainer Julian Nagelsmann. De 21-jarige aanvaller heeft over belangstelling echter niks te klagen. Anderlecht is nu de volgende club die zich heeft gemeld bij Bayern. Het lijkt erop dat de Belgen inzetten op een permanente transfer, nadat Zirkzee vorig seizoen al gehuurd werd van Bayern.

Volgens BILD krijgt de Belgische topclub wel forse concurrentie. FC Augsburg, VfB Stuttgart en Borussia Mönchengladbach zouden Zirkzee ook willen halen, terwijl er vanuit de Premier League eveneens interesse is. Het prijskaartje vormt vooralsnog het grootste struikelblok voor veel clubs. Bayern hoopt zo'n vijftien tot twintig miljoen euro te ontvangen, hoewel Zirkzee nog maar een contract voor één jaar heeft.

Het Eindhovens Dagblad schreef vorige week dat de naam van Zirkzee ook in het Philips Stadion is gevallen. Een transfer naar PSV lijkt op dit moment niet heel realistisch, al zouden de Champions League-miljoenen daar wellicht verandering in kunnen brengen.