'Ten Hag blijft doorgaan en wil met Dest volgende oude bekende naar United halen'

'Ten Hag blijft doorgaan en wil met Dest volgende oude bekende naar United halen'

17-08-2022 12:16 Laatste update: 12:58
171

Erik ten Hag maakt opnieuw werk van een hereniging met een oude bekende, meldt Sport. Volgens de Spaanse krant onderhandelt Manchester United met FC Barcelona over Sergiño Dest.

Ten Hag liet Dest drie jaar geleden doorbreken bij Ajax, waarna de back een transfer naar Barcelona verdiende. De Catalanen willen nu echter van hem af, wat voor Ten Hag kansen biedt op een hereniging. In de wandelgangen werd Dest al gelinkt aan Man United, maar volgens Sport zijn de clubs nu ook echt begonnen aan de onderhandelingen.

Barça en United praten momenteel over twee constructies: een directe verkoop of een huur met verplichte optie tot koop. Ten Hag en consorten willen zeventien miljoen euro betalen, terwijl de Spaanse grootmacht hoopt op twintig miljoen. Dat is één miljoen euro minder dan het aankoopbedrag.

Dest was aanvankelijk niet van plan om te vertrekken, maar nu staat de in Nederland geboren Amerikaan ook open voor een transfer naar een topclub. Als de oud-Ajacied weg is, kan Barcelona juist weer nieuwe backs aantrekken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie