'Kuyt nu al in wespennest: schrikbewind bij ADO, Janmaat gebruikt als loopjongen'

'Kuyt nu al in wespennest: schrikbewind bij ADO, Janmaat gebruikt als loopjongen'

18 augustus - 10:15
171

Dirk Kuyt zit na nul punten en nul goals in de eerste twee wedstrijden van het seizoen in een lastig parket bij ADO Den Haag. Ook binnen de club rommelt het, meldt De Telegraaf, maar Kuyt wil daar niets van weten.

Na twee nederlagen lijkt het alsof Kuyt 'zijn hoofd in een wespennest heeft gestoken', schrijft de ochtendkrant. Sinds de overname door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Bolt zou er sprake zijn van een 'schrikbewind', geleid door de Spaanse zetbaas Ignacio Beristain.

Beristain zou de nieuwe technisch manager Daryl Janmaat als loopjongen gebruiken en houdt het technische beleid voornamelijk in eigen hand. Dat enkele van zijn zoons gedurende hun vakantieperiode in Nederland aansloten bij diverse jeugdteams van ADO, was in dat kader veelzeggend.

Volgens De Telegraaf zou Kuyt op dit moment amper contact hebben met de clubleiding. "Of ik me daar bewust van weg houd? Ik proef en voel dat mijn energie en aandacht moeten uitgaan naar het veld en resultaat halen", reageert de beginnende trainer van ADO.

Kuyt stelt dat er sinds zijn aanstelling 'enorm veel stappen' zijn gezet om de Haagse club te herstructureren. "Er zijn altijd mensen die negatieve energie willen verspreiden, die vaak ver van de waarheid ligt. (...) Ik richt me alleen op de langetermijnvisie met mijn team. Over andere plekken binnen de club kan ik niet oordelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie