'Feyenoord blijft op opvolger Senesi hopen, maar komst is 'verre van eenvoudig''

'Feyenoord blijft op opvolger Senesi hopen, maar komst is 'verre van eenvoudig''

18-08-2022 17:18
35

David Hancko is in Rotterdam de beoogde opvolger van de vertrokken Marcos Senesi, maar de komst van de Slowaak is allesbehalve zeker. Bij Feyenoord wordt er gesproken van een zaak die 'verre van eenvoudig' is, maar blijft men de hoop hebben dat de centrale verdediger binnenkort in De Kuip is te vinden. 

Hancko staat tot 2024 onder contract bij Sparta Praag en lijkt de linksbenige verdediger waar trainer Arne Slot zo naar op zoek is. Door gezondheidsklachten van Frank Arnesen is Dennis de Kloese de aangewezen persoon om Hancko naar Rotterdam te halen. 'Er moet nog wel het een en ander gebeuren', vertellen bronnen aan het Algemeen Dagblad

De verdediger leek in de winterperiode al te vertrekken bij de Tsjechische club, maar besloot het seizoen af te maken bij Sparta Praag. De club ziet de speler liever niet vertrekken, maar is bereid mee te denken. "Ik wil mezelf geen Sparta Praag voorstellen zonder Hancko", zei trainer Brian Piske onlangs nog over de verdediger. "Maar transfers zijn nou eenmaal onderdeel van het voetbal."

Feyenoord maakte in het afgelopen seizoen vier keer indruk in duels met Slavia Praag en dat zal ook Hancko zijn opgevallen. De Eredivisie dient als een prima tussenstap naar een topcompetitie: een avontuur bij Fiorentina bleek nog te hoog gegrepen en West Ham United besloot niet door te pakken op de mandekker. Sparta Praag geeft de verdediger niet zomaar weg en de komst van de Slowaak is daarmee alles behalve in kannen en kruiken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie