Reiziger en Heitinga prijzen Ajacied: 'Bij het O19-elftal was hij al loeisterk'

Reiziger en Heitinga prijzen Ajacied: 'Bij het O19-elftal was hij al loeisterk'

20-08-2022 11:32 Laatste update: 11:36
70

John Heitinga en Michael Reiziger maken Jurriën Timber, die onlangs zijn contract met één seizoen bij Ajax verlengde, al lange tijd van dichtbij mee. De twee oud-spelers zijn te spreken over de verdediger, die de afgelopen jaren een bijzondere ontwikkeling doormaakte. 

Op de clubsite van Ajax blikken Heitinga en Reiziger, jeugdtrainer en assistent-trainer bij Ajax, terug op de ontwikkeling van Timber. Reiziger herinnert zich dat de verdediger zich nog wel eens inhield op de training. "Je zag direct bij hem dat hij hele duidelijke eigenschappen met zich meebracht. Hij kon gelijk fysiek heel veel aan. Meer dan dat-ie liet zien op de training. Wij moedigden hem ook aan om steeds meer van zichzelf daarvan te laten zien", zegt Reiziger. 

Timber staat in de belangstelling van meerdere topclubs, maar de verdediger besloot voor zijn eigen ontwikkeling een seizoen extra in Amsterdam te blijven. Volgens Heitinga typeert het de speler, die goed nadenkt over zijn carrière en dat in het verleden ook deed. "De garantie op een doorbraak in het eerste elftal heb je in het voetbal helaas nooit. Maar ik vind het knap hoe Jurriën stoïcijns en vol toewijding het pad naar de top is blijven volgen", geeft de oud-verdediger toe. "Zijn karakter in combinatie met zijn voetbalcapaciteiten verklapten al dat Jurriën het ver zou schoppen."

De verdediger lijkt het totaalpakket te hebben van een absolute topspeler in wording, al geeft Heitinga één kanttekening waar Lisandro Martínez ook last van heeft. "Timber bij Ajax O19 al loeisterk en investeert hij nog dagelijks in zijn lichaam. Daarnaast is hij een meester in het kort op de huid zitten van zijn directe tegenstander, het doordekken en ook opbouwend en indribbelend is hij goed. Hij heeft wat dat betreft het complete pakket. Al is het jammer dat hij niet tien centimeter langer is…", besluit Heitinga. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie