Arveladze is blij dat hij een opvolger heeft: 'Ik ben nu ook fan van Kaplan'

Arveladze is blij dat hij een opvolger heeft: 'Ik ben nu ook fan van Kaplan'

20-08-2022 13:46
18

Shota Arveladze is blij dat hij met Ahmetcan Kaplan een opvolger heeft. De Georgische oud-spits maakte in 1997 zelf de overstap van Trabzonspor naar Ajax.

"We moeten Ahmetcan, zijn jeugdtrainers en de club feliciteren", vertelt Arveladze tegen het Turkse Demirören News Agency. "Hij heeft veel bijgedragen aan zijn team en zijn land. Hij heeft iets geweldigs bereikt. Maar mijn advies is dat hij nu niet moet stoppen met hard werken. Hij moet nog harder werken, meer successen behalen en iedereen gelukkig maken. Gefeliciteerd Ahmetcan, ik ben nu ook fan."

Wedden

Meer odds

Arveladze weet uit eigen ervaring hoe groot de stap is van Trabzonspor naar Ajax. "Als Ajax een negentienjarige jongen van Trabzonspor koopt, dan is dat belangrijk. Ze zouden hem niet hebben gekocht als ze geen toekomst in hem zouden zien. Ajax kan ook in landen als Brazilië en Argentinië kopen, maar ze kozen voor een speler van Trabzonspor. Ik hoop dat Ajax meer spelers uit Turkije zal halen."

Volgens Arveladze, die momenteel trainer is van Hull City, valt er namelijk nog veel te winnen in het land. Hij vindt dat Turkse clubs te weinig aandacht hebben voor de jeugdopleiding. "Bij Trabzonspor zie je ééns in de tien jaar zo'n speler. Als er een goed systeem is, zie je zo'n speler straks elke vijf jaar en daarna nog sneller."