Xavi heeft duidelijke boodschap voor Dest: 'Hebben met hem gesproken'

Xavi heeft duidelijke boodschap voor Dest: 'Hebben met hem gesproken'

20-08-2022 14:50
23

Sergiño Dest mag uitzien naar een nieuwe club. De ex-Ajacied heeft geen toekomst meer bij FC Barcelona, zo heeft Xavi zaterdag bevestigd op de persconferentie voor het La Liga-duel met Real Sociedad.

"We wilden César Azpilicueta vastleggen, maar dat was niet mogelijk", zegt Xavi. "We zullen zien wat er gaat gebeuren. We hebben opties. Dest? We hebben met hem gesproken en hij weet wat zijn situatie hier is."

Wedden

Meer odds

Dest werd twee jaar geleden door Ronald Koeman binnengehaald bij Barça, dat 21 miljoen euro betaalde aan Ajax. De 21-jarige vleugelverdediger wist echter geen onuitwisbare indruk achter te laten, waardoor de Catalanen op zoek zijn naar versterking.

Hoewel de Amerikaanse international de enige echte rechtsback is bij Barcelona, had Xavi vorige week al geen plaats voor hem in zijn wedstrijdselectie voor het treffen met Rayo Vallecano (0-0). Centrale verdediger Ronald Araújo speelde als back. Ook Sergi Roberto en Jules Koundé kunnen er uit de voeten. Die laatste is echter nog niet speelgerechtigd.

Het is nog niet duidelijk waar de toekomst van Dest ligt. Volgens Spaanse media heeft het Manchester United van Erik ten Hag belangstelling.