Henk de Jong 'straft hele team': 'Echt waardeloos, daar snap ik niks van'

Henk de Jong 'straft hele team': 'Echt waardeloos, daar snap ik niks van'

21-08-2022 08:17
42

Henk de Jong vindt de 1-4 overwinning bij Fortuna Sittard enigszins geflatteerd. De trainer van SC Cambuur was ontevreden over de eerste helft en besloot acht minuten voor rust al een dubbele wissel door te voeren.

"Dat is eigenlijk een straf voor het hele team", reageert De Jong bij ESPN. Hij haalde Remco Balk en Jamie Jacobs naar de kant voor David Sambissa en Michael Breij. Op dat moment stond Cambuur met 1-0 achter door een goal van Burak Yilmaz. "Hoe wij beginnen, dat kan gewoon niet. Het is zonde om jezelf de nek om te draaien door zo te starten. We waren slap in de duels, half werk. Daar baal ik van. Ik wilde eigenlijk na een kwartier al wisselen, maar dat kan ook niet."

De Jong meent dat zijn wissels noodzakelijk waren. "Het komt anders niet goed. Als het hele team moeten we het onszelf kwalijk nemen. Je moet een ander achter z'n broek zitten, die pak je bij z'n kop. Dat doen we dan niet. We hebben gewisseld en dat is sneu voor die jongens." De oefenmeester vindt niet dat hij voor een verkeerde opstelling koos in Sittard. "Jamie Jacobs had al lang topscorer moeten zijn, die heeft fantastische loopacties."

"Maar ik ben stapelgek op Michael, dat weet hij ook", vervolgt De Jong over Breij, die met een fantastisch doelpunt gelijk maakte. Vervolgens liepen de Leeuwarders uit naar 1-4, maar De Jong erkent dat zijn ploeg in de vorige duels met Excelsior (0-2 nederlaag) en FC Utrecht (0-0) eigenlijk beter speelde. "Honderd procent. Ik vond de eerste helft echt waardeloos, daar snapte ik niks van. Je onderschat jezelf. Ik heb in het Engels tegen de jongens gezegd: we waren te shy, te bescheiden."

Het doelpunt van Michael Breij is te zien vanaf 25 seconden: