Eredivisie-flops: Vitesse-defensie overlopen, Ajax en Cambuur ook present

Eredivisie-flops: Vitesse-defensie overlopen, Ajax en Cambuur ook present

22 augustus - 11:00
58

Hoewel niet alle Eredivisie-clubs het afgelopen weekend in actie zijn gekomen, is het wel tijd voor de wekelijkse flops van VoetbalPrimeur. Vitesse is na de blamage tegen sc Heerenveen goed vertegenwoordigd, terwijl ook Ajax een speler aan de lijst aflevert.

Kjell Scherpen (Vitesse)
De recent aangetrokken doelman mocht tegen Heerenveen direct onder de lat beginnen. Scherpen erkende zelf na afloop als eerste dat hij zijn Vitesse-debuut anders had voorgesteld. Hij kreeg vier treffers om de oren, waarvan hij zich de eerste twee zeker mocht aanrekenen.

Dogan Erdogan (Fortuna Sittard)
De Turk deed maar tien minuten mee tegen SC Cambuur, maar heeft wel het floplijstje gehaald. Bij een 1-2 stand werd hij ingebracht door Sjors Ultee en met hem in het veld liepen de Leeuwarders uit naar 1-4. Erdogan liet zich aan alle kanten voorbijlopen.

Brian Brobbey (Ajax)
Brobbey was zondag een van de minderen aan Ajax-zijde. De spits kreeg in de tweede helft dé kans om de marge te verdubbelen, maar schoot tegen de lat. Dat hij vervolgens bij zijn wissel met veel misbaar naar de kant ging, is dan ook moeilijk te begrijpen. Brobbey had beter in de spiegel kunnen kijken.

Tomás Hájek (Vitesse)
Speelde een zeer ongelukkig duel tegen Heerenveen. Hájek zag er bij de eerste goal van Sydney van Hooijdonk al niet goed uit. Thomas Letsch had na een halfuur genoeg gezien en haalde de Tsjech naar de kant.

Jamie Jacobs (SC Cambuur)
Cambuur speelde een draak van een eerste helft tegen Fortuna. Jacobs was daar debet aan. Henk de Jong greep na 37 minuten in. "Dat is eigenlijk een straf voor het hele team", zei de keuzeheer na afloop. Jacobs was het slachtoffer en werd gewisseld. Zonder Jacobs kantelde Cambuur de wedstrijd.

Remco Balk (SC Cambuur)
Jacobs was, gelukkig voor hem, niet het enige slachtoffer bij Cambuur. Ook Balk mocht na een krappe veertig minuten al douchen. Zijn vervanger, David Sambissa, speelde een prima tweede helft en gaf de assist bij de 1-3.

Ramon Pascal Lundqvist (FC Groningen)
De middenvelder was van waarde bij het enige doelpunt tegen Go Ahead Eagles, verder was hij de grote dissonant. Groningen won wel, maar speelde enorm matig. Lundqvist speelde daarin met zijn passiviteit een grote rol.

Ruben Kluivert (FC Utrecht)
Kende een basisdebuut om snel te vergeten. Kluivert nam in de FC Utrecht-defensie de plek van de afwezige Mark van der Maarel in, maar hoeft er niet op te rekenen dat Henk Fraser volgende week weer een beroep op hem doet. Slordig in de passing en FC Emmen-aanvaller Ole Romeny was hem, met name in de tweede helft, vaak de baas.

Ferro (Vitesse)
Niet de eerste keer dat Ferro het floplijstje haalt. Ook tegen Heerenveen leverde de Portugees een wanprestatie. De van Benfica gehuurde verdediger heeft nog geen moment kunnen overtuigen in Arnhem.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie